Oceń

Najlepsze źródła witaminy C
Witamina C: najlepsze naturalne źródła. W jakich owocach i warzywach występuje wit. C?

Kapusta
KAPUSTA – w każdej postaci, a zwłaszcza kapusta kiszona, jest niezwykle bogata w cenną dla odporności witaminę C!

Brukselka

Natka pietruszki
NATKA PIETRUSZKI jest bogata w witaminę C.

Kalafior
KALAFIOR jest naturalnym źródłem m.in. witaminy C.

Papryka
PAPRYKA zawiera sporo witaminy C.

Szpinak
SZPINAK zawiera m.in. witaminę C.

Pomidory
POMIDORY są cennym źródłem witaminy C.

Jagody
JAGODY są bogate m.in. w witaminę C.

Cytrusy
CYTRUSY, takie jak pomarańcze, cytryny czy grejpfruty są doskonałym źródłem witaminy C. Dostarczą jej także powstałe z nich soki, np. szklanka soku pomarańczowego pokrywa aż 50-60% zapotrzebowania na ten składnik.
Oceń artykuł