Salmonella w sezamie. GIS: ryzyko zatrucia pokarmowego

18.04.2019 08:17
Salmonella w sezamie
fot. Shutterstock

W jednym z produktów „sezam łuskany” wykryto pałeczki Salmonella. Spożycie produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia. Sprawdź, o który produkt chodzi. 

Ostrzeżenie dotyczy produktu Sezam łuskany RADIX-BIS 300 g. Bakterie Salmonella wykryto w dwóch z pięciu przebadanych próbek. GIS ostrzega: spożycie produktu wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Sezam łuskany RADIX-BIS 300 g

  • Producent: Radix-Bis Sp. z o.o. ul. Gerberowa 22, 83-010 Rotmanka
  • Data minimalnej trwałości i numer partii: 31.10.2020 1906036
Zrzut ekranu 2019-04-18 o 08.01.16

Firma Radix-Bis Sp. z o.o. rozpoczęła wycofywanie kwestionowanej partii z obrotu, poinformowała swoich odbiorców o zaistniałej sytuacji i możliwości dokonywania zwrotów. Decyzja jest objęta rygorem natychmiastowej wykonalności.

Nie należy spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.

Źródło: GIS